Oproep!!
Gelieve deze nieuwsbrief door te sturen naar uw vrienden, familie en kennissen die onze informatie interessant zouden kunnen vinden. Zij kunnen zich via onze website aanmelden voor de nieuwsbrief : www.euroclinicarincon.com
Uitgave 8 September 2017
View this email in your browser

'RINCÓN SALUD'


Beste lezer,

Hopelijk heeft u een fijne zomer achter de rug.
In de kliniek bereiden we ons al voor op een drukke winterperiode, om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. In de rubriek `Nieuws van de Polikliniek' sommen we enkele aandachtspunten op voor de overwinteraars.
Als u erover denkt om aan de Costa Blanca te overwinteren of met vakantie te gaan, en thuiszorg nodigt heeft, dan bent u bij onze Thuiszorgorganisatie aan het juiste adres. Meer daarover in onze rubriek `Nieuws van de Thuiszorg´.
Deze maand staat Uroloog Dr. Le Houcq in de kijker.
In het artikel `Bij de dokter´ zetten we de voordelen van het overwinteren aan de Costa Blanca voor u op een rijtje.

Veel leesplezier !

NIEUWS VAN DE POLIKLINIEK

Aandachtspunten voor overwinteraars

Als u voor korte of langere tijd komt overwinteren aan de Costa Blanca, is het belangrijk te weten dat u voor uw medische zorg bij ons terecht kunt in uw eigen taal.

Naast de huisarts, hebben we nagenoeg alle specialismen in huis. Tevens staan er 2 tandartsen ter uwer beschikking, en kunt u een veelvoud aan diagnostische onderzoeken laten uitvoeren.

Wij vragen u wel eerst een afspraak te maken (behalve voor trombosedienst en bloedanalyse). Uiteraard kunt u bij spoedgevallen steeds gewoon binnenlopen in de kliniek tijdens de openingsuren.

Wij hebben onze eigen Nederlandse trombosedienst, die aangesloten is bij de Nederlandse Federatie van Trombosedienten en door het bulletin van de Federatie steeds op de hoogte wordt gehouden van nieuwe ontwikkelingen.

Voor de trombosedienst kunt u bij ons terecht elke maandag en donderdag van 8u30 tot 9u30. Wij adviseren de eerste controle snel na uw aankomst aan de Costa Blanca te doen. Een aanzienlijk deel van de patiënten blijkt namelijk bij aankomst veel te dun bloed te hebben.

In oktober komt het griepsvaccin er weer aan. Meer nieuws hierover in de volgende nieuwsbrief. Ook in het weekblad 'de Week' komt er een aankondiging.

In de maand december kunt u uw zorgverzekeringspolis indien gewenst weer aanpassen. Wij willen er nu al de nadruk op leggen hoe belangrijk het is om te kiezen voor een basisrestitutiepolis, zeker als u hier langere tijd overwintert. In de nieuwsbrief van december komen we hier op terug.

Denkt u erover om te overwinteren aan de Costa Blanca of komt u voor de eerste keer, dan kunt u steeds met ons contact opnemen voor al uw medische vragen.

Wij wensen u een prettig verblijf!Tot 1 oktober is de polikliniek geopend van maandag tot vrijdag
van 8u30 tot 17u00.
Een bezoek aan de huisarts kan enkel via afspraak, spoedgevallen uitgezonderd!


Telefoon : +34 966 830 849 (ook voor de Thuiszorg)
24-uursnummer van de huisarts : +34 965 867 801


NIEUWS VAN DE THUISZORG

Thuiszorg aan de Costa Blanca.

U krijgt al jaren thuiszorg in Nederland en een vakantie lijkt verder weg dan ooit met de nieuwe regelingen van de WMO en Ziektekosten verzekeraars.

Wat niet veel mensen weten is dat een vakantie in het buitenland wel degelijk mogelijk is ook al bent u afhankelijk van thuiszorg, persoonlijke verzorging of verpleegkundige zorg.

Thuiszorg zoals u thuis gewend bent, kunt u ook aan de Costa Blanca ontvangen. De thuiszorg van Euro Clinica Rincon is een professionele organisatie met Nederlandse verzorgenden en verpleegkundigen in dienst.

U kunt bij ons terecht voor alle voorkomende zorg of dat nu dagelijks kousen aantrekken is of het verzorgen van een stoma, alle deskundigheid hebben wij in huis.

U kunt thuis, zelfs al voordat u een vakantie geboekt heeft, contact met ons opnemen. Wij zullen de mogelijkheden met u bespreken, contact opnemen met de thuiszorgorganisatie waarvan u zorg krijgt en contact opnemen met de ziektekostenverzekeraar.

Mocht u thuishulpmiddelen nodig hebben in uw hotelkamer, geen probleem, wij zorgen dat uw kamer voor aankomst in orde is. Als u bij ons in zorg bent, worden alle hulpmiddelen gratis aan u verstrekt. Het enige waar u zich zorgen over hoeft te maken is het inpakken van uw vakantiekoffer, wij regelen de rest.

Heeft u geen thuiszorg in Nederland maar zou u graag hulp hebben op vakantie, dan kunt u natuurlijk ook contact opnemen met ons om samen de mogelijkheden te bekijken.

Om met ons in contact te komen belt u Euro Clinica Rincon of stuurt u een email.
Het telefoonnummer +34-608 218 626
Ons emailadres is thuiszorg@euroclinicarincon.com.
Ook kunt u onze website bezoeken www.thuiszorgeuroclinicarincon.com.

Wij helpen u graag !


IN DE KIJKER
Uroloog Dr. P. Le Houcq
Dokter Pierre Le Houcq heeft zijn studies geneeskunde en chirurgie afgerond aan de Medische Faculteit CHE in Grenoble en aan de Medische Faculteit van de Ludwig-Maximilians Universiteit in München.
Daarna heeft hij zich gespecialiseerd als internist en uroloog.
Sinds 2002 woont dr. Le Houcq aan de Costa Blanca, waar hij als Uroloog en Internist werkzaam is.
Zijn specialismen zijn :
  • Diagnostische onderzoeken : urologisch ecografie, uroflowmetrie, flexibele endoscopie en prostaat biopsie
  • BOO – chirurgie (obstructie van de blaas) en STUI/LUTS – chirurgie (klachten van de onderste urinewegen)
  • RTU/TUR-prostaat, laser van de prostaat KTP groen, laser van de prostaat met Tulio, enucleation van de adenoom prostaat.
  • Het behandelen van Urolithiasis (blaasgruis)
  • Oncologische urologie bij prostaatcarcinoom, blaas-, nier- of peniscarcinoom
  • Andrologie : vroegtijdige ejaculatie, erectiele disfunctie, koppelbeoordeling, onvruchtbaarheid, geassisteerde reproductie
U kunt Dr. Le Houcq raadplegen door een afspraak te maken. Neem daarvoor contact op met Euro Clínica Rincón
BIJ DE DOKTER

De voordelen van overwinteren aan de Costa Blanca voor u op een rijtje.

De komst van de winter is voor veel mensen een reden om Nederland en België achter zich te laten en de winter door te brengen in een warm land. Niet zo gek, want met name 50+’ers gedijen nou eenmaal beter bij wat warmer weer. Spanje is een populaire bestemming om te overwinteren. Het fijne mediterrane klimaat aan de Costa Blanca met een gemiddelde temperatuur van 16 tot 20 graden in de winterperiode biedt volop mogelijkheden.
Overwinteren in een zonnig land is dan ook een goede manier om je gezondheid in de komende wintermaanden te beschermen, dit zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak. Overwinteren kan de symptomen van bepaalde ziekten verlichten waardoor mensen met gezondheidsproblemen dit koude seizoen op een draaglijke manier kunnen overbruggen.
We zetten de voordelen van overwinteren aan de Costa Blanca even voor u op een rijtje :


Voel je beter
Veel mensen hebben in de winter last van sombere of zelfs depressieve gevoelens. Het gebrek aan zonlicht, de kou en de donkere dagen in Nederland en België breekt ze op. Ze hebben weinig energie en zijn niet in hun hum. Met dit weer ben je al snel aan huis gebonden, wat ook niet bevorderlijk is voor je humeur. Zonlicht doet echt wonderen bij een winterdepressie. Overwinteren in een zonnig land zoals Spanje zorgt ervoor dat je de winter positief en happy doorkomt!

Voel je fitter
Gewrichtspijnen en reuma :
Naast je mentale gezondheid kan ook je fysieke gezondheid wel varen bij hogere temperaturen. Met name voor mensen met reuma of gewrichtspijn kan de vochtige, koude winter zorgen voor extra klachten. Dit komt omdat de weefsels en de spieren rond de gewrichten ineenkrimpen en verzwakken door de kou. Ontstekingspijnen aan de gewrichten kunnen sterk verminderen bij een warm, droog klimaat. Je voelt je dan fitter en komt de winter beter door!

Astma en ademhalingsproblemen :
Mensen met astma en problemen met de luchtwegen zijn gebaat bij een zachte en zuivere lucht. Als de winter toeslaat met erg vochtig, mistig en ongezond weer, dan is het een goed idee om naar een zonnig land te vertrekken. Door enkele maanden te overwinteren kan je zo de symptomen een heel stuk minder erg maken of zelfs volledig laten verdwijnen.


Blijf lekker bezig
In de winter ben je vaak aan huis gebonden. Waar je in de zomer lekker gaat fietsen of wandelen, moet je vanwege de kou en regen in de winter vaak noodgedwongen binnen blijven. Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor je mentale en fysieke gezondheid. Als je overwintert in een warm land kun je je hobby´s en activiteiten zonder problemen doorzetten in de wintermaanden. Zo blijf je lekker actief bezig!

Voorkom stress
Stress is een cruciaal begrip geworden als het gaat om het beschrijven van oorzaken en aandoeningen. Stress zorgt er vaak voor dat de symptomen van ziekten worden ontketend en dat de ziekte erger wordt. Ook in de winter willen mensen de stress ontvluchten en gekoppeld aan een warm klimaat kan een overwintering dan erg goed zijn voor de gezondheid. Door in een zonnig land te overwinteren neemt het lichaam meer vitamine D op waardoor je meer energie krijgt. Hierdoor vergroot je weerstand om met stress om te gaan en krijgt stress minder kans om symptomen van ziekten te doen ontstaan.
De decembermaand gaat tevens gepaard met drukke, stressvolle tijden, ook wel ‘eindejaarsstress’ genoemd. Wat een gezellige familieperiode zou moeten zijn, ontaard in een heisa rondom cadeaus kopen, vijf-gangendiners koken en sociale verplichtingen. Door te overwinteren op een rustige, relaxte bestemming kun je deze stress vermijden en écht genieten van de feestdagen.

Onder de mensen zijn
Eenzaamheid onder ouderen is in Nederland en België een serieus probleem. Zeker als je in de winter binnenshuis zit en sociale activiteiten stil liggen. De Costa Blanca is een populaire bestemming voor overwinteraars. Het zit daar in de wintermaanden dan ook vol met Nederlandse 50+’ers. Dit brengt een hoop levendigheid met zich mee en biedt volop mogelijkheden voor sociale activiteiten. Zo blijf je gezellig onder de mensen!

Nederlandstalige artsen, specialisten en ander medisch personeel.
Als u dan toch zou moeten beroep doen op de medische diensten aan de Costa Blanca, heeft u het voordeel dat u in onze polikliniek in uw eigen taal kan geholpen worden. We werken met Nederlandstalige huisartsen, specialisten, tandartsen en verpleegkundig personeel. De gezondheidszorg die we bieden is van hoge kwaliteit.

Voor meer info over onze diensten, neem een kijkje op onze website : www.euroclinicarincon.com

Zijn er bepaalde onderwerpen die u graag wil behandeld zien in onze nieuwsbrief, laat het ons weten! Wij stellen uw feedback erg op prijs!
www.euroclinicarincon.com
www.thuiszorgeuroclinicarincon.com
Copyright © 2017 Euro Clínica Rincón, All rights reserved.