Uitgave 22 / mei 2019
View this email in your browser
VAN 1 MEI T.E.M. 30 SEPTEMBER IS CLINICA LA NORIA, OP DE AVENIDA DE EUROPA IN BENIDORM GESLOTEN. 

Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat Dr. Grasmeijer en
Dr. Nugteren met welverdiend pensioen gaan.

De trombosedienst zal vanaf nu doorgaan in Euro Clínica Rincón, elke maandag en donderdag van 8.30u tot 11.30u, ook voor patiënten van Albir!

Dr. Wijnen blijft beschikbaar voor consulten in Euro Clínica Albir.

NIEUW bij Euro Clínica Rincón: Fysio-Rehabilitatiecentrum voor MEDISCHE FITNESS

Wat is medische fitness?

Medische fitness is een behandelingsmethode voor diverse aandoeningen van het bewegingsapparaat.  Een blijvende vermindering of verdwijning van klachten wordt veelal bereikt door een persoonlijk, goed onderbouwd en motiverend bewegingsprogramma.
Medische fitnesstraining is een trainingsprogramma afgestemd op de individuele belastbaarheid van een persoon onder de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut.  
Het programma richt zich op het verhelpen van specifieke klachten of het beter kunnen functioneren met een bepaalde aandoening.  Deze vorm van fitness heeft tot doel:
  • het leren kennen van grenzen van het lichaam tijdens inspanning
  • het verbeteren van algemene conditie, uithoudingsvermogen, gevoel van fitheid, kracht, hart/long conditie en coördinatie
  • het verlagen van lichaamsgewicht
Voor wie?
  • Mensen die (langdurige) klachten hebben die verband houden met het houdings- en bewegingsapparaat
  • Mensen die na een knie-, heup-, of rugoperatie deelnemen aan de medische fitness als extra aanvulling op hun revalidatieperiode
  • Mensen die bekend zijn met hartfalen, hoge bloeddruk diabetes en longaandoeningen
Het is gebleken dat met name deze doelgroep extra aandacht nodigt heeft, voordat er kan worden deelgenomen aan normale sportbeoefening.
Wij bieden een veilige methode en platform om klachten onder controle te brengen en te houden.  Een medisch trainingsprogramma wordt specifiek op de individuele doelstelling van de deelnemer afgestemd,  Het programma is ontwikkeld voor mensen met lichamelijke klachten die actief aan hun herstel willen werken.

Wat kunt u verwachten als u zich wil aanmelden?

Een medisch fitnessprogramma start met de volgende stappen:
  • Invullen vragenlijst: voorafgaand aan de intake wordt er een uitgebreide vragenlijst ingevuld waarin u kunt aangeven wat uw trainingsdoelen zijn, welke klachten u heeft en wat uw eventuele medische voorgeschiedenis is, etc.
  • Intakegesprek en conditietest: er wordt eerst een intake afgenomen.  Dit wordt gedaan door onze fysiotherapeute Monique Colijn.  De ingevulde vragenlijst wordt besproken.  Tijdens de intake wordt uw lengte, gewicht, bloeddruk en eventueel het vetpercentage gemeten.  De intake wordt afgesloten met een conditietest op de fiets.  Zorg daarom voor makkelijk zittende kleding tijdens de intake.
Wilt u zich aanmelden of wenst u meer informatie?
Neem dan contact op met onze kliniek.

U kunt in Euro Clínica Rincón terecht voor de laatste nieuwe behandelingen van spataders.

Als u pijnlijke benen heeft met zwelling, oedeem, jeuk en spataderen, bieden wij een effectieve behandeling van spataderen aan.

Tijdens het eerste consult wordt een echo-doppleronderzoek gedaan met behulp van een echoapparaat. Na dit onderzoek kunnen we in overleg met u vaststellen of u in aanmerking komt voor een niet invasieve methode van het verwijderen van spataderen. 

Voor het verwijderen van de spataderen kunnen wij u twee verschillende technieken bieden. Beide ingrepen worden uitgevoerd binnen onze polikliniek onder plaatselijke verdoving en geheel littekenvrij. Na de behandeling kunt u onmiddellijk en zonder beperkingen het dagelijkse leven hervatten.
 
De behandeling kan bestaan uit één van de volgende minimaal invasieve technieken:

Radiofrequentie van spataders

De eerste techniek die in onze polikliniek wordt toegepast is de zogenaamde `VNUS Closure procedure`.
Bij deze procedure wordt via een klein sneetje in de huid (1 mm) ter hoogte van de knie een katheter in de spatader geplaatst. Met een echo wordt vervolgens de juiste positie van de katheter bepaald. Nadat de ader is verdoofd, wordt door hoogfrequente radiogolven (RFO) het uiteinde van de katheter licht verhit tot maximaal 120 graden Celcius. Hierdoor krimpt de vaatwand en sluit de ader. De katheter wordt nu voorzichtig teruggetrokken. Als de spatader is gesloten wordt het bloed omgeleid via andere, gezonde aderen. 

'Sapheon VenaSeal' Sluitsysteem

De tweede en meest nieuwe techniek is het “Vena Seal” sluit systeem. 
Het “Sapheon Vena Seal” sluitsysteem is de nieuwste en minimaal invasieve behandeling waarbij een medische kleefstof wordt gebruikt die speciaal is ontworpen om spataderen snel en effectief te behandelen.
Met behulp van echografie begeleidt de arts een kleine flexibele katheter door een kleine toegang in de huid naar de zieke ader.

Vervolgens wordt een zeer kleine hoeveelheid medische lijm door de katheter geplaatst om de ader te sluiten. Zodra de zieke ader sluit, wordt het bloed onmiddellijk omgeleid naar de andere gezonde aderen in het been.

Het “VenaSeal” systeem vereist geen algemene of lokale anesthesie, er is geen risico op brandwonden of zenuwschade. Na behandeling is het niet nodig om pijnmedicatie te gebruiken. Ook hoeft u geen compressiekousen te gebruiken.

Tot slot, één van de grote voordelen van deze methode is dat het mogelijk is om het op elk moment van het jaar te doen, zelfs in de zomer hoeft u de zon niet te ontwijken.
 

De polikliniek is open van maandag tot vrijdag
van 8u30 tot 18u00.

Een bezoek aan de huisarts kan enkel via afspraak, spoedgevallen uitgezonderd!

Telefoon : +34 966 830 849 (ook voor de Thuiszorg)
24-uursnummer van de huisarts : +34 965 867 801 

 
www.euroclinicarincon.com
www.thuiszorgeuroclinicarincon.com
Copyright © 2018

Ons postadres is:
Euro Clínica Rincón
Avda. Dr. Sevéro Ochoa 6
03503 Benidorm

Wil u de wijze van ontvangen van deze nieuwsbrief wijzigen?
U kan uw voorkeuren wijzigen of u uitschrijven

 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*