Uitgave 23 / oktober 2019
View this email in your browser
EURO CLINICA RINCON bestaat 20 jaar!
Om dit te vieren organiseert de kliniek een
OPEN DAG 
op zaterdag 26 oktober vanaf 13.00 uur.
Een kleine terugblik over het ontstaan van de Euro Clinica Rincon:
 
EURO CLINICA RINCON opende op 22 oktober 1999 haar deuren. De kliniek is opgezet door directeur/eigenaar Jaap de Boer. Vanaf 1993 kwam hij in de wintermaanden 2 weken naar Benidorm om reanimatietrainingen te geven aan artsen, verpleegkundigen en overwinteraars. Door de contacten die ontstonden groeide de wens om naar Spanje te emigreren! In 1998 kwam Jaap in contact met twee medisch specialisten. Zij wilden met behulp van een investeringsgroep een osteoporose kliniek opzetten in Benidorm. Met een tegenvoorstel van Jaap werd uiteindelijk besloten om een multidisciplinaire polikliniek op te zetten, waar de diagnose en behandeling van osteoporose een onderdeel van uit maakte.

Met de lichten op groen kon worden begonnen met de uitwerking van de plannen van Jaap. In negen maanden tijd werd onze huidige locatie gevonden en de verbouwing gerealiseerd. Vanaf augustus 1999 werd begonnen met werving van medisch specialisten. Jaap maakte hierbij dankbaar gebruik van de huisartsen Enno Grasmeijer en Henk Nugteren. Immers zij werkten toen al vele jaren in Benidorm en kenden inmiddels veel specialisten.

Omdat de locatie van de polikliniek gunstig gekozen was ten opzichte van de vele in de buurt gelegen campings werd Euro Clinica Rincon na zo´n 3 jaar een begrip. Waren het in de beginjaren vooral de Nederlandse overwinteraars die gebruik maken van de medische diensten, wordt de polikliniek tegenwoordig ook bezocht door cliënten uit Engeland, Noorwegen, Duitsland, IJsland en Spanje. De kliniek is niet meer weg te denken uit Benidorm.

In 2009 werden de bestaande diensten uitgebreid met een Thuiszorgorganisatie. Ondanks de vele concurrentie in deze tak van sport heeft de Thuiszorg Euro Clinica Rincon ook hier inmiddels een goede naam opgebouwd. Dit mede dankzij de professionals die werkzaam zijn bij onze thuiszorgorganisatie.

Jaap: “In de afgelopen 20 jaar heb ik enorm veel plezier gehad met alle werkzaamheden in en om de kliniek. Vooral de vele contacten met cliënten gaven mij veel positieve energie! Ik wil dan ook alle cliënten, zowel van de kliniek als van de thuiszorg hartelijk danken voor het vertrouwen in onze medewerkers en kliniek. Met veel plezier zal ik blijven terugdenken aan de vele mooie jaren! Het werd tijd om het stokje over te dragen!

In januari 2018 is de polikliniek en de thuiszorgorganisatie overgenomen door Hanneke Cazemier.
Hanneke werkte al vanaf 2015 als verpleegkundige in de thuiszorgorganisatie van Euro Clinica Rincon.

Jaap is tot op heden verbonden aan EURO CLINICA RINCON. In de eerste plaats om ´het stokje´ - in de vorm van zijn kennis - over te dragen aan Hanneke en ten tweede om zo langzaam af te bouwen naar zijn pensioen. De visie is dan ook om op dezelfde leest voort te gaan, namelijk het bieden van de beste professionele service op het gebied van patiëntenzorg, binnen een prettige en gastvrije omgeving, waarbij het belang van de patiënt op de eerste plaats komt!


Op Zaterdag 26 oktober a.s. willen we het 20-jarige bestaan groots vieren en de oude en nieuwe directeur geluk toe wensen. Derhalve nodigen wij iedereen van harte uit om kennis te maken met EURO CLINICA RINCON tijdens de OPEN DAG.
Huisarts Judith van Bergen
Judith van Bergen is onze nieuwe Nederlandse huisarts. Ze heeft een brede ervaring opgedaan. Voor haar studie geneeskunde studeerde ze psychologie, beide opleidingen heeft ze afgerond aan de Universiteit Utrecht. Als basisarts werkte ze voor verschillende specialismen, onder andere op de spoedeisende hulp. Nadat ze de driejarige opleiding tot huisarts heeft afgerond werkte ze als waarnemend huisarts op verschillende plekken in Nederland, zowel in de stad als op het platte land.  
U kan bij haar terecht voor alle dingen waar u normaal in Nederland of België uw eigen huisarts bezoekt. Voor kleine en grotere kwalen, overleg over medicatie, vragen over aanvullend onderzoek of doorverwijzingen, een goed gesprek enz…
Ze doet ook kleine ingreepjes, zoals het verwijderen van huidbultjes, en injecties in gewrichten. Als u niet naar de kliniek kan komen kan ze een huisbezoek afleggen.
Belangrijkste voor haar is goede zorg bieden volgens de Nederlandse Huisartsen Richtlijnen met oog voor de persoon in zijn of haar geheel. Oftewel de persoon achter een bepaalde diagnose of klacht. Hierbij staat goed luisteren naar haar patiënten en heldere uitleg van haar kant centraal.

De polikliniek is open van maandag tot vrijdag
van 8u30 tot 18u00.

Een bezoek aan de huisarts kan enkel via afspraak, spoedgevallen uitgezonderd!

Telefoon : +34 966 830 849 (ook voor de Thuiszorg)

www.euroclinicarincon.com
www.thuiszorgeuroclinicarincon.com
Copyright © 2018

Ons postadres is:
Euro Clínica Rincón
Avda. Dr. Sevéro Ochoa 6
03503 Benidorm

Wil u de wijze van ontvangen van deze nieuwsbrief wijzigen?
U kan uw voorkeuren wijzigen of u uitschrijven

 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*