U kunt in onze kliniek terecht voor de laatste nieuwe behandelingen van spataders

Als u pijnlijke benen heeft met zwelling, oedeem, jeuk en spataderen, bieden wij een effectieve behandeling van spataderen aan.

Tijdens het eerste consult wordt een echo-doppleronderzoek gedaan met behulp van een echoapparaat. Na dit onderzoek kunnen we in overleg met u vaststellen of u in aanmerking komt voor een niet invasieve methode van het verwijderen van spataderen.

Voor het verwijderen van de spataderen kunnen wij u twee verschillende technieken bieden. Beide ingrepen worden uitgevoerd binnen onze polikliniek onder plaatselijke verdoving en geheel littekenvrij. Na de behandeling kunt u onmiddellijk en zonder beperkingen het dagelijkse leven hervatten.

De behandeling kan bestaan uit één van de volgende minimaal invasieve technieken:

Radiofrequentie van spataders

De eerste techniek die in onze polikliniek wordt toegepast is de zogenaamde `VNUS Closure procedure`.
Bij deze procedure wordt via een klein sneetje in de huid (1 mm) ter hoogte van de knie een katheter in de spatader geplaatst. Met een echo wordt vervolgens de juiste positie van de katheter bepaald. Nadat de ader is verdoofd, wordt door hoogfrequente radiogolven (RFO) het uiteinde van de katheter licht verhit tot maximaal 120 graden Celcius. Hierdoor krimpt de vaatwand en sluit de ader. De katheter wordt nu voorzichtig teruggetrokken. Als de spatader is gesloten wordt het bloed omgeleid via andere, gezonde aderen.

Sapheon VenaSeal’ Sluitsysteem

De tweede en meest nieuwe techniek is het “Vena Seal” sluit systeem.
Het “Sapheon Vena Seal” sluitsysteem is de nieuwste en minimaal invasieve behandeling waarbij een medische kleefstof wordt gebruikt die speciaal is ontworpen om spataderen snel en effectief te behandelen.
Met behulp van echografie begeleidt de arts een kleine flexibele katheter door een kleine toegang in de huid naar de zieke ader.

Vervolgens wordt een zeer kleine hoeveelheid medische lijm door de katheter geplaatst om de ader te sluiten. Zodra de zieke ader sluit, wordt het bloed onmiddellijk omgeleid naar de andere gezonde aderen in het been.

Het “VenaSeal” systeem vereist geen algemene of lokale anesthesie, er is geen risico op brandwonden of zenuwschade. Na behandeling is het niet nodig om pijnmedicatie te gebruiken. Ook hoeft u geen compressiekousen te gebruiken.

Tot slot, één van de grote voordelen van deze methode is dat het mogelijk is om het op elk moment van het jaar te doen, zelfs in de zomer hoeft u de zon niet te ontwijken. 

About the Author :

Leave a Comment

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH