NIEUW bij Euro Clínica Rincón: FYSIO-REHABILITATIECENTRUM voor MEDISCHE FITNESS

Wat is medische fitness?

Medische fitness is gericht op sporten en bewegen onder begeleiding van fysiotherapeuten.  Vaak heeft het als doel te revalideren van een (langdurige) blessure of aandoening, maar het kan ook goed zijn voor mensen die hun fysieke vermogen willen optimaliseren.  Door dit samen te doen met een fysiotherapeut wordt de belastbaarheid van het lichaam verhoogd op een verantwoorde manier.  Verantwoord bewegen zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten optimaal blijven functioneren en uw conditie op peil blijft.

Het programma richt zich op het verhelpen van specifieke klachten of het beter kunnen functioneren met een bepaalde aandoening.

Deze vorm van fitness heeft tot doel:
 • het leren kennen van grenzen van het lichaam tijdens inspanning
 • het verbeteren van algemene conditie, uithoudingsvermogen, gevoel van fitheid, kracht, hart/long conditie en coördinatie
 • het verlagen van lichaamsgewicht
Voor wie?
 • Mensen die (langdurige) klachten hebben die verband houden met het houdings- en bewegingsapparaat
 • Mensen die na een knie-, heup-, of rugoperatie deelnemen aan de medische fitness als extra aanvulling op hun revalidatieperiode
 • Mensen die bekend zijn met hartfalen, hoge bloeddruk diabetes en longaandoeningen
Het is gebleken dat met name deze doelgroep extra aandacht nodigt heeft, voordat er kan worden deelgenomen aan normale sportbeoefening.
Wij bieden een veilige methode en platform om klachten onder controle te brengen en te houden.  Een medisch trainingsprogramma wordt specifiek op de individuele doelstelling van de deelnemer afgestemd,  Het programma is ontwikkeld voor mensen met lichamelijke klachten die actief aan hun herstel willen werken.
Eén van de programma´s die Euro Clínica Rincón aanbiedt, is het Parkinson beweegprogramma.  Het Parkinson beweegprogramma is speciaal samengesteld voor patiënten met de ziekte van Parkinson.  Bewegen is goed voor ons allemaal.  Het houdt je fit en kan allerlei aandoeningen voorkomen.  Bewegen is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend.  Als je de ziekte van Parkinson hebt, kunnen de volgende symptomen voorkomen:
 • het trillen van de handen, benen, kin of tong
 • het trager worden van bewegingen (bradykinesie), moeite met starten van bewegingen (akinesie) en ontbreken van automatische bewegingen (hypokinesie)
 • stijfheid van spieren (rigiditeit)
 • houdings- en evenwichtsproblemen en soms vallen bij langer bestaan van de ziekte
 • ‘bevriezen’ van de benen tijdens het lopen (freezing), waardoor het lijkt alsof de voeten aan de vloer blijven plakken

Door deze symptomen is bewegen lastiger.  Maar juist voor mensen met de ziekte van Parkinson is bewegen extra belangrijk.  Uit onderzoek is gebleken dat sporten een positief effect heeft op de ziekte van Parkinson.  Sporten zou de symptomen kunnen stabiliseren of verminderen en heeft ook invloed op de loopafstand, de cognitieve functies en daarmee de kwaliteit van leven.

Wat kunt u verwachten als u zich wil aanmelden?
Een medisch fitnessprogramma start met de volgende stappen:
 • Invullen vragenlijst: voorafgaand aan de intake wordt er een uitgebreide vragenlijst ingevuld waarin u kunt aangeven wat uw trainingsdoelen zijn, welke klachten u heeft en wat uw eventuele medische voorgeschiedenis is, etc.
 • Intakegesprek en conditietest: er wordt eerst een intake afgenomen.  Dit wordt gedaan door onze fysiotherapeute Monique Colijn.  De ingevulde vragenlijst wordt besproken.  Tijdens de intake wordt uw lengte, gewicht, bloeddruk en eventueel het vetpercentage gemeten.  De intake wordt afgesloten met een conditietest op de fiets.  Zorg daarom voor makkelijk zittende kleding tijdens de intake.
Wilt u zich aanmelden of wenst u meer informatie?
Neem dan contact op met onze kliniek.

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH