Innovatieve dermatologische behandeling: Fotodynamische therapie met daglicht

Nu het zonlicht weer sterker wordt passen we weer fotodynamische therapie met daglicht toe.

Fotodynamische therapie met daglicht (vaak afgekort als PDT) is een speciale techniek voor het verwijderen van voorstadia en oppervlakkige vormen van huidkanker.

De behandeling is gebaseerd op het principe dat een lichtgevoelige substantie met behulp van een crème wordt opgenomen door de huid en selectief de kwaadaardige of onrustige cellen in de huid vernietigt bij activatie door zichtbaar licht.  Het heeft ook een profylactische werking op de nog niet zichtbare plekjes en voorkomt dus ook de voorstadia van huidkanker en het heeft een verjongende werking.

Nadat de schilfers en de korsten verwijderd zijn, wordt eerst een zonnecrème opgedaan, die alleen uit chemische filters bestaat en dus wel het nodige daglicht doorlaat om de lichtgevoelige substantie te activeren.  Na 15 minuten wordt de lichtgevoelige crème aangebracht en na een half uur mag de patiënt naar buiten gedurende minimaal 2 uur.  Daarna wordt de patiënt weer gezien door de dermatoloog en moet de patiënt vervolgens die dag verder uit de zon blijven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met : +34 966 830 849 of info@euroclinicarincon.com

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH